Dvadeset i peti PagArtFestival otvorio je još jednu pozornicu te je prvi put održan umjetnički događaj na livadi podno crkve u Starom Gradu Pagu.

Na programu, ni manje ni više, nego Ionescov Delirij u dvoje koji je brojna publika izvanredno dobro primila. Teatar apsurda E. Ionesca karakterizira odbojnost prema opipljivom svijetu, nepovjerenje u verbalnu komunikaciju i konstantni osjećaj da neki bolji svijet postoji, ali je izvan našeg dosega, no, razvio je specifičan humor, a tu je i stalno prisutni element nade...

Sve ovo dočaralo je dvoje briljantnih mladih glumaca koji su zajedno ostvarili režiju, scenografiju, pokret i vizual uz originalnu glazbu Katarine Ranković iz Beograda i klavirske fragmente Ane Pogorelić iz nekoliko skladbi, primjerice „Mjesečine" C. Dubussyja.

Predstava pripremljena, izvedena i opremljena apsolutno profesionalno, s prekrasnim kostimima za koje su zaslužne Ana i Nina Pogorelić, te zvuk i svjetlo u izvedbi Tončija Dode, odličan je početak jedne nove priče koje će se, nadamo se, nastaviti. Naime, radi se o prostoru bez struje i vode te je za ovu čaroliju bilo potrebno, čisto za početak, razvući 320 m strujnog kabela...

Ovom predstavom Umjetnička organizacija i kazališna družina „Lovro&Nina" nastavlja koncept spajanja umjetnosti i prirode te oplemenjuje prekrasne paške prostore i, kako je Lovro Pogorelić parafrazirao Rudolf-Günter Loosea - ostaje vjerna svojoj umjetnosti, ne štedeći truda osigurati publici u kojoj je i opet bilo gostiju iz Zadra i Zagreba privučenih ovim rijetko izvođenim komadom, ne samo vrijedan umjetnički doživljaj, nego i druženje nakon programa, uz odlično vino iz slovenskog Šempetra.

U nastavku festivala slijedi večer sakralne glazbe u izvedbi sopranistice Martine Zadro u crkvi sv. Frane 8. kolovoza, nastup violinista Stefana Milenkovića u zbornoj crkvi Marijinog uznesenja u Pagu 12. kolovoza, a za kraj će se predstaviti mladi gitarist Filip Mišković; 16. kolovoza u Domu kulture u Povljani, novoj destinaciji PagArtFestivala i zaključno, 17. kolovoza u Starom Gradu Pagu.