U četvrtak, 3. kolovoza, s početkom u 20 sati, u Kneževoj plači, održat će se otvorenje skupne izložbe radova, koji su pristigli na natječaj 15 minuta anonimnosti, povodom ljetne izložbe Zadar Does Banksy.

Na izložbi, koja će biti u Maloj izložbenoj dvorani u Kneževoj sve do 15. rujna, će biti radovi različite vrste umjetnosti mladih autora do 35 godina iz cijele Hrvatske. Sama izložba osmišljena je kao popratni program spomeute ljetne izložbe Zadar Does Banksy.

Kroz poeziju, skulpture, digitalne grafike, video projekcije, slike i fotografije pokušava se razjasniti pojam anonimnosti u današnjem suvremenom dobu te se postavlja pitanje - postoji li danas anonimnost? Umjetnici su radovima na svoj autentičan način predstavili temu anonimnosti i što ona za njih znači.

Autori koji će biti predstavljeni na izložbi su: Tomislav Šilipetar, Teo Herceg, Marina Marinksy, Tea Teodorović, Tamara Bućan, Stefan Ančevski, Martina Peunić, Ena Hercigonja, Josipa Baljak, Ivana Bajcer, Lucija Agić, Nika Rožmarić, Josipa Štulić, Marija Katalinić, Ines Dautanac, Iris Poljan, Filip Anić, Laura Zrilić, Antonela Kasumović.

Ulaz na izložbu je slobodan.