KvartArt Zadar u četiri dana intenzivnog programa koji donosi više od 40 aktivnosti, bit će domaćin predstavljanja dviju ženskih autorica, Zadranke Martine Vidaić i Splićanke Marine Gudelj.

Zadar kao mjesto radnje prvog romana Marine Gudelj, bio je povod za poziv ove mlade autorice u Kvart. "Nedovršena" govori o zapisima spasenja, pokušaju pronicanja u enigmu i odgovora na pitanje tko sam. Pripovjedačica romana, Nera, studentica je psihologije na zadarskome sveučilištu. Njezin je pakao sjećanje - ne njegov sadržaj, nego njegov manjak - ona se ne sjeća vlastita života, a sve druge kognitivne funkcije rade joj besprijekorno. Marina Gudelj gostovat će u kvartovskoj Džungli u petak 30. lipnja u 19: 45 sati, a s njom će razgovarati Nives Cukor Ferhatbegović.

Književnica Martina Vidaić, rođena Zadranka, dobitnica je Nagrade Europske unije za književnost 2023. Nagradu je dobila za roman "Stjenice" (Naklada Ljevak, 2021.), a za koju je ove godine bilo 13 nominiranih. Mlada i uspješna arhitektica Gorana Hrabrov napušta svoj unajmljeni stan na zagrebačkom Medveščaku i silazi u grad. Gorana je bjegunica, iza nje su dva moguća zločina, ali grad je na to sasvim ravnodušan... O nagrađenom romanu, ali i drugim recentnim izdanjima razgovarat će s Nives Cukor Ferhatbegović u kvartovskoj Džungli u nedjelju 2. srpnja u 20:45 sati.