U Malom pogonu Tvornice kulture predstavljeni su gosti i programi 22. Festivala europske kratke priče koji će se od 14. do 18. lipnja održati u Zagrebu i Zadru. 

Ovogodišnje izdanje Festivala europske kratke priče posvećeno je razumu i osjećajima, i piscima koji ih u svojim djelima tematiziraju i prepliću na umjetnički izazovan, društveno angažiran, uzbudljiv i poticajan način.

Festivalski gostii u Zadar dolaze u petak, 16. lipnja, gdje će im se na pozornici Kazališta lutaka pridružiti provjerena domaća kratkopričaška ekipa. Program počinje u 19 sati, predstavljanjem zbornika Dalmacija Noir. U razgovoru sudjeluju Frane Herenda, Iva Pejković, Marina Vujčić i Lada Vukić, a moderator je pisac i Dalmatinac Edi Matić.

Od 20.30 pozornica je rezervirana za čitanja domaćih i stranih autora. Kako se različitim spisateljskim stazama može približiti istom, a istom književnom formom različitom - glavom i bradom, razgovorom i pričom svjedoče dvojica iznimnih i nagrađivanih domaćih pisaca: Marinko Koščec i Želimir Periš.

Svi su programi, zadarski i zagrebački, u potpunosti besplatni.