Od 5. do 6. lipnja na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru održava se međunarodni znanstveni simpozij pod nazivom „Tijelo i društvo: konzumerizam, umjetna inteligencija i društvene posljedice / Body and Society: Consumerism, AI and Social Consequences".

Predavanja će održati ugledni, međunarodni znanstvenici, a nakon kojih će uslijediti diskusijski forumi. Profesor Mike Featherstone izlagati će na temu „Consumer Culture and its Futures: Dreams and Consequences", Dr Tomoko Tamari, s Goldsmiths Sveučilišta u Londonu (UK) održat će predavanje „Artificial intelligence and the materiality of the body".

U sklopu programa, na tzv. kulturnom forumu, s gostujućim predavačima će se razgovarati o njihovom dugogodišnjem uredničkom iskustvu u svjetski poznatim časopisima „Theory, Culture & Society" i „Body & Society", kao i novim trendovima u sektoru akademskog izdavaštva.
Ovaj bi razgovor mogao biti posebno zanimljiv urednicama i urednicima časopisa i biblioteka u izdavaštvu HSD-a.

Međunarodni simpozij je organiziran u suradnji i uz podršku Hrvatskog sociološkog društva (HSD-a). Program se održava u prostorijama Sveučilišta u Zadru na engleskom jeziku, a detaljni raspored se nalazi u privitku.