U Kazalištu lutaka Zadar danas (24. svibnja) s početkom u 19 sati održat će se premijera predstave Karle Leko "Sagradit ćemo kuću ponovno" u režiji Vinka Radovčića.

Što kada u trenutku izgubimo sve što imamo? Ili barem ono za što vjerujemo da nam je sve?

Djevojčica Dunja u potresu gubi svoju kuću, sve igračke koje je voljela ostaju zatrpane pod teretom građevnog materijala i ona s mamom napušta razrušeno mjesto. Tijekom dugih mjeseci u kojima njen otac ponovno gradi kuću, jedina Dunjina utjeha je lutka Lila koju joj je s drugog kraja zemlje poslala nepoznata djevojčica Dora.

Tužna i uvjerena da je izgubila dom, Dunja se povjerava Lili koja je uči važnu životnu lekciju. Dom je ono što nosimo u srcu i sve dok imamo ruke, glave, srca i ljude koje volimo zapravo imamo sve.

Kuća se može ponovno sagraditi, gradovi se mogu obnoviti, ali samo onda kad postoji zajedništvo i ljubav koju ćemo u njih utkati.

Predstava „Sagradit ćemo kuću ponovno" namijenjena predškolskoj i osnovnoškolskoj djeci upoznaje ih s gubitkom materijalnih stvari na koje se i odrasli često previše oslanjaju te podsjeća na važnost prijateljstva, kreativnosti, igre i brige za druge.