Kino Zona donosi kratki predah od repertoara domaćih naslova pa u subotu, 20. svibnja, u kinoteku donose uzbudljivu njemačku biografsku ratnu dramu „Krivotvoritelj". Projekcija počinje u 20 sati, u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. 

U svojim ranim dvadesetima, Cioma Schönhaus želi otkriti život, ali ima nesreću zbog toga što živi kao Židov u Berlinu tijekom 1940-tih. Budući da se najbolja skrovišta nalaze tamo gdje se odvija i najviše pretraga, Ciomi se odluči skrivati u javnosti kako bi izbjegao deportaciju. Ubacuje se u noćni život grada, koristeći identitet marinca kojeg je sam stvorio. Tijekom dana krivotvori iskaznice koristeći kist, nešto tinte i svoju mirnu ruku te na taj način spašava mnoge živote. 

Njegov talent ga sve više dovodi u opasnost te u jednom trenutku za njega više nema sigurnog mjesta. Dok svi oko njega padaju u kandže nacista, on će morati riskirati bijeg u posljednji trenutak kako bi pobjegao iz grada, ali i od svog lažnog identiteta; u džepu ima posljednju krivotvorenu iskaznicu na kojoj je, ovaj put, njegovo pravo ime... 

Za režiju i scenarij (nastao po istoimenoj knjizi samog Ciome Schönhausa) filma zaslužna je nagrađivana spisateljica, a kasnije i uspješna filmašica, Maggie Peren ("Boja oceana"..). Glavnu ulogu tumači mladi Louis Hofmann koji je globalnu popularnost stekao zahvaljujući oskarovskom kandidatu"Land of Mine", odnosno, Netflixovoj TV senzaciji "Dark". 

Ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna), mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja.

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


• Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.