Jučerašnje predstavljanje pet zbirki pjesama autora Jose Štuline u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar održalo su u punoj dvorani i prijateljskoj atmosferi. Predstavljene zbirke nastale su u pandemijsko vrijeme, a u izdanju su nakladnička kuća "Tonimir": "Perje na vjetru", "Pogled u daljinu", "Život na odgodi",  "Ljeto nade" i "Na periferiji sreće".

Predstavljanje zbirki pjesama organizirali su autor i Znanstvena knjižnica Zadar. Knjige za sve nazočne bile bez naknade, a bilo moguće dati dobrovoljni prilog kojeg se autor u cijelosti odrekao u korist Lige za borbu protiv raka. 

Uz autora Josu Štulinu knjige su predstavili i recenzenti Marija Ivoš i Tomislav Marijan Bilosnić. Moderator predstavljanja bila je Emilija Vučkov Mijatović, a za glazbeni predah bila je zadužena Lada Šokota. 

Autor u pogovoru u zbirci pjesama pod nazivom Pogled u daljinu navodi kako je latinska izreka „Verba volant, scripta moment" , ili riječi lete zapisi ostaju, bila jedna od dražih poticaja da se uhvati pisanja jer zapisi ostaju, a riječi brzo kopne, bez obzira koliko bile lijepe, privlačne, emotivne, čule i drage...