Proslavu rođendana Muzeja antičkog stakla u Zadru, pored najavljene izložbe „Staklo starog vijeka muzeja Mimare", uveličati će i izložba učeničkih radova iz odjela Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zadra, koja će se održati 5. svibnja u 12h, u maloj izložbenoj dvorani Muzeja. 

Ovo nije jedina uspješna suradnja MAS-a i ŠPUD-a, kojom se, uz praktičan rad, potiče usvajanje novih znanja i vještina. Izložbi su prethodile teorijske i praktične radionice, koje su se izvodile u periodu od 17.-27. travnja 2023., a na kojima su se ostvarili različiti oblici vizualnih i materijalnih eksponata, koji ilustriraju uspješno provedene postupke konzervacije i restauracije stakla.

Pod pratnjom mentora Šime Perovića (MAS) te Jelene Franulović i Josipa Mišulića (ŠPUD), u projektu su sudjelovali učenici 3.A. i 3.C. razreda, smjer grafički dizajner - Matea Katavić, Mareta Biloglav, Bruno Bučić, Matija Miočić, Lucija Bobić, Kristina Radoš, Paula Lukić, Mihaela Topalli, Lucijan Nižić, Petra Kaica, Klara Glavan, Marko Prole, Karlo Končurat, Karlo Klarić, Luna Maria Majdandžić te Gregor Grežan.