Ogranak Matice hrvatske u Zadru predstavlja knjigu Marka Matića: "Sučeljavanje i rastajanje". Knjigu će kroz razgovor s autorom predstaviti Ivan Beljan, stradalnik, ratnik, brigadir HV-a, publicist i društveno-politički aktivist.

Marko Matić je rođen u Borčanu na Duvanjskom polju 1952. godine. Diplomirani je pravnik, književnik i publicist. Pjesnik je, novelist, književni kritičar i esejist. Piše i reportaže, putopise i publicističke članke. Napravio je i objavio u raznim novinama mnoge intervjue s istaknutim osobama iz kulturnog, političkog i gospodarskog života. Osnivač je i četiri godine glavni urednik Hrvatskog mjesečnog glasila Tomislav, a godinu dana urednik u tjedniku Hrvatsko slovo.

U publicističko prozno esejističkoj knjizi Sučeljavanje i rastajanje autor nastavlja svoju bitku slovima za opću dobrobit Hrvata i Hrvatske u povijesnim granicama.

Predstavljanje će se održati u srijedu 3. svibnja, s početkom u 18:30, u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru na adresi Don Ive Prodana 1, Zadar.