I ove godine plesnom "svetkovinom" u Zadru obilježit će se Međunarodni dan plesa na kome će se ponovo okupiti plesne grupe, ansambli, udruge i škole. Na Poljani Pape Ivana Pavla II u subotu, 29. travnja u 10 sati započet će program u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla, u kojem će sudjelovati oko 350 malih i velikih plesača. Plesna udruga Gesta program priprema od 10:30 sati na Trgu Pet bunara.

Svjetski dan plesa obilježava se u svijetu od 1982. godine pod pokroviteljstvom UNESCO-a, a u Hrvatskoj od 1999. I ove godine, Zadarski plesni ansambl kao najstariji plesni ansambl na ovom području u suradnji s ostalim plesnim udrugama organizira i obilježava Međunarodni dan plesa. Na Poljani Pape Ivana Pavla II nastupit će Udruga TIM iz Preka, Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa, Udruga In Flux, Klub ritmičke gimnastike Sirena, Sportski plesni klub Bellus, Ladies jazz i Zadarski plesni ansambl.

Ovogodišnji Međunarodnidan plesa plesna udruga Gesta organizira uz dugogodišnjeg partnera TZ grada Zadra. Dugi niz godina Gesta kao organizator okuplja plesne ansamble različitih plesnih izričaja kako bi taj dan zajedno promovirali svoj rad. Izvrsna je to prilika za promociju plesa, ali i druženje kroz šarolik program koji se odvija na jednom od najljepših gradskih trgova 5 bunara.

Na ovoj lokaciji od 10:30 plesni kolaž pripremaju Gestice, a od 11 sati nastupaju Gesta i prijatelji. U programu nastupit će zadarske plesne udruge koje njeguju različite plesne izričaje, ali zajedno na dan plesa uz prezentaciju svoga rada: Gesta, Plesaonica, Avatar/Budi ples, U pokretu - In flux, Tormenta Latina, Plesni studio Tonći i Ivana i Plesni klub Zara.