Još je jedan rasplesan vikend pred našim Gesticama, jer će danas (31.3.) sudjelovati na drugom dijelu punoljetnog 18. TREPS natjecanja u Zagrebu u Centar za kulturu Trešnjevka. 

U kategorijama klasičan balet, suvremeni ples, show, jazz, step, društveni i urbani plesni izrazi dolaze plesati gotovo sve plesne skupine iz cijele Hrvatske. Natjecanje tj. kvalifikacije traju tri tjedna: od 17. do 19-ožujka u kategoriji klasičan i suvremeni ples, od 31. do 2. travnja u kategorijama show, jazz, step i urbani stilovi, 13. i 14. svibnja nastupaju trepsići (sve kategorije djece od 3 do 6 godina), a finale je zakazano za kraj tog mjeseca.

Treps događanja tradicionalno se održavaju već 18. puta za redom, a susreti započinju uvijek u ožujku, na kojima se predstavlja preko 800 mladih plesača i plesačica.

- U prvom vikendu kvalifikacija predstavili smo se sa jednom skupinom i koreografijom "Vjera" u kategoriji suvremeni plesni izričaj, dok se danas predstavljamo s četiri koreografije iz posljednje produkcije. U subotu, 1. travnja sudjelujemo na još jednom natjecanju "Budućnost u nama" u Centru za kulturu Travno... Bit će to vrlo zahtjevan vikend za djecu, ali odlično su pripremljeni i jedva čekaju, kazala je voditeljica Plesne udruge "Gesta" Nena Jurišić.

Prošle godine Treps je za Gestice bio izuzetno uspješan jer su nakon dugih trinaest godina sudjelovanja i uvijek ulaskom u finale, napokon dobile prvu nagradu.

Najuspješnije koreografije se kvalificiraju za TREPS festival, a finalna ekipa će se znati nakon sva tri vikenda kvalifikacija.