Danas (petak) 31. ožujka u 18 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, u sklopu manifestacije "Dani djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja", organizira se kulturno zabavni program pod nazivom "Možemo i hoćemo" u kojem će nastupiti djeca s teškoćama u razvoju i djeca urednog razvoja, čime želimo poslati poruku inkluzije. 

"Dani djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja" održavaju se od 18. ožujka do 2. travnja u organizaciji Odjela za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, Udruge za autizam Zadar, Udruge za Down sindrom Zadarske županije, Studentskog savjetovališta Sveučilišta u Zadru, Dječjeg vrtića Latica, Osnovne škole Voštarnica-Zadar, Centra za pružanje usluga u zajednici Mocire, Opće bolnice Zadar, Kabineta za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije, Udruge odgajatelja Maraške, Udruge mladih Ahimsa i svih dragih ljudi koji su na bilo koji način pružili doprinos.

Moto manifestacije "Uključi me ... i ja mogu" stavlja naglasak na jačanje društvenih kapaciteta za inkluzivno djelovanje i ostvarivanje najviših potencijala djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja.

- Ovo je prva manifestacija ovakvog tipa u Republici Hrvatskoj i vjerujemo da će se proširit cijelom našom Domovinom narednih godina te tako dodatno doprinijeti senzibilizaciji društvene zajednice za djecu i njihove roditelju, naglasili su organizatori.

Manifestacija završava u nedjelju 2. travnja u 20 sati kada će na Dan svjesnosti o autizmu sv. Donat zasvjetliti obojen u plavo.