"Neobičnosti se kriju u najobičnijim stvarima, kao i dječji osmijeh u bajkama", riječi su šibenske književnice za djecu Ane Bilić, koja, osim brojnih knjiga, potpisuje i radionice pod imenom Bajkopričalice kroz koje djeci prenosi ljubav prema čitanju, kreativnosti i životu.

Ove subote 1. travnja 2023. u 11 sati u Hoću knjigu Supernova Zadar održat će se prekrasna dječja čitaonica i radionica s posebnim programom i aktivnostima. Voditeljica Ana Bilić autorica je čak 7 dječjih knjiga i 3 slikovnice, a svim svojim radionicama pristupa veoma kreativno i ozbiljno. Često se zna našaliti kako dječju književnost smatra vrlo ozbiljnom te će, kad odluči postati neozbiljna, početi pisati i za odrasle.

Radionica će imati bogat program, a dobrodošli su mališani svih uzrasta.

Autorica će u vlastito šivanom kostimu Vile od leda pripovijedati četiri autorske bajke: Majušna vila i djedova vreća, Zaljubljeni ključić, Vještica iz vrtloga te Vila i pastir.

Nakon čitaonice svi će mali slušatelji dobiti posebne Vilinske kolačiće koji ispunjavaju svaku želju, a zatim će zajedno crtati Sretne misli.
Ove Sretne misli potom ostaju u staklenci zvanoj Srećko, koja će čekati svoje male autore, a i buduće slučajne prolaznike u Hoću knjigu te će svi u tužnim trenucima moći izvući jednu sretnu misao iz staklenke koja će im ubrzo vratiti osmijeh na lice.

Za sve ostale hoćuknjigoljupce imamo odličnu vijest - krajem travnja ista će se radionica održati i u Hoću knjigu Joker Split.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a knjige ove maštovite autorice bit će na popustu od 20 %. Svratite po malo čarolije, Vilinske kolačiće i jednu sretnu misao!