Na ponovljeni natječaj za ravnateljsko mjesto u HNK Zadar javio se samo jedan kandidat: dosadašnji ravnatelj Renato Švorinić.

Kazališno vijeće na čelu s prof. Živkom Nižićem potpisalo je odluku kojom se Švorinić predlaže za još jedan mandat na čelu kazališta. O tome odlučuje Gradsko vijeće jer je natječaj raspisan po starom zakonu. Po novom zakonu o kazalištima, odluku o izboru ravnatelja donosi samo Gradonačelnik. Istim tim zakonskim izmjenama, izvještaj o poslovanju HNK Zadar ubuduće će ravnatelj podnositi samo Kazališnom vijeću u čijem su sastavu pored HDZ-ove vijećnice još glumice Jasna Ančić i Žana Bumber te John Čolak, šef tehnike u HNK.

Isto Upravno vijeće moralo je poništiti prvi natječaj jer rok za prijavu od osam dana nije bio u skladu sa Statutom koji propisuje 30 dana. Ipak u tom kratkom roku javili su se Maja Šimić i Nebojša Gunjević koji su odustali od kandidature na ponovljenom natječaju. Renatu Švoriniću kada bude bio potvrđen, to će biti njegov šesti mandat na čelu te ustanove kulture. Prvi put je izabran 2003. godine.