Nakon javno raspisanog natječaja koji je bio otvoren do 15. ožujka za 1. Festival glazbe "Glas kantautora" Zadar 2023. udruga "Stihovi i Note" objavila je službene rezultate natječaja. Od ukupno pristiglih 34 prijava jedna nije ispunila uvjete natječaja, a odabrano je 14 kantautora i to:

1. DAVOR SOLANOVIĆ - "Ostavljaj me polako" - Osijek

2. LANA ŠKRGATIĆ PUŽ - "Samo u tami" - Zagreb

3. PETAR NIŽIĆ - "Sve što imama" - Split

4. STIPE ŠARIĆ - "Bal pod maskama" - Rakitno, BiH

5. ELKAN PETROV - "Zadarsko jugo" - Zadar

6. NINA VIGUC - "Putujem" - Zagreb

7. DAMIR KRAJAČIĆ KRAYA - "Nevera" - Zagreb

8. MARIO PADELIN -"Ne budi me" - Zadar

9. DOMINIKA - "Sanjam" - Zagreb

10. DAMIR VUJČIĆ -"Da te nisu susreli" - Split

11. ANITA ŠUNJI -"Nešto lijepo ostani" - Mostar

12. DRAŽEN ČUTURIĆ -"Morski akvarel" - Zagreb

13. SONJA AGATA BIŠĆAN -"Na tren" - Strasbourg

14. KREŠIMIR KRNIC -"Valcer a ne blues" - Zagreb

Festival "Glas kantautora" održat će se 28. rujna 2023. u Koncertnoj dvorani Kneževe palače ili u Polivalentnoj dvorani Providurove palače Zadar. Na festivalu se izvodi zabavna glazba (šansona, pop, rock glazba) i natjecateljskog je karaktera. Dodijelit će se nagrada za najbolji tekst, nagrada za najbolju glazbu, nagrada za najbolju interpretaciju i nagrada "Glas kantautora".

Na pozornici kantautori mogu nastupati solo (sam se prati na jednom od harmonijskih instrumenata, gitara, klavir), duo (istovremeno dva izvođača), trio (kombinacija izvođenja u troje uz npr. gitaru i neki solistički instrument, kvartet (kombinacije sa četiri izvođača, npr. udaraljke "Cajon kit" u kombinaciji sa drugim instrumentima akustičnog karaktera). U svakoj kombinaciji mora nastupiti autor. Sva izvođenja će biti u unplugged verziji (elektro akustični instrumenti) sa primjerenim razglasom. Elektro klavir će biti stalno dostupan na pozornici.

Ravnatelj festivala Davor Petrović i umjetnička ravnateljica Vesna Benić zahvaljuju svima koji su poslali svoje prijave, a kantautore koji nisu odabrani ohrabruju da nastave sa svojim kreativnim glazbenim stvaralaštvom te ovim putem čestitaju izabranima.