CabareteZagrepčanke i statičari u izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta "Komedija" i režiji Ivana Lea Leme gostovat će 13. ožujka u zadarskom kazalištu.

Igraju: Mila Elegović, Nina Kaić Madić, Fabijan Pavao Medvešek, Ivona Kundert, Nera Stipičević
Nakon četiri nagrađivana te od kritike i publike prepoznata hit cabareta (Splićanke, Split in space, Preko veze, Vla-Vla-Vlajland) koje je posljednih godina postavio Ivan Leo Lemo, a zadarska publika ih je imala priliku gledati, u HNK Zadar stiže novi hit Cabaret Zagrepčanke i statičar Kazališta Komedija.
Kao i u prethodnim Leminim cabaretima, i u ovom se isprepliću almodovarovski bizarne i melodramatične priče s energičnim songovima i suludim plesnim koreografijama.

"Vrlo je jednostavna svrha ove predstave i ne želim je opisivati pretenciozno. Mislim da nije pretjerano reći da svi oni koji su doživjeli nedavne potrese u našoj zemlji pate od simptoma posttraumatskog stresnog poremećaja. Ovaj cabaret pokušava, barem donekle, raspuhati taj oblak straha, strepnje, neugodnog sjećanja i šoka upisanog u potresena tijela, rastresene umove i protresene zidove, izjavio je Lemo.