Kazališni festival Teatar uz more izlazi iz splitskih okvira i kreće na turneju dalmatinskim gradovima. Prva od predstava s kojom će gostovati u HNK Zadar je komedija "Direkt u glavu", koja će se pretpremijerno održati u ponedjeljak 6. ožujka u 20 sati.

Riječ je o komediji u kojoj igraju Borko Perić i Filip Detelić, glumci zagrebačkog Kerempuha a koja je nastala u produkciji B GLAD Produkcije. Vrsni su glumci s dugogodišnjim angažmanom u zagrebačkom kazalištu Kerempuh, dobitnici su Nagrade hrvatskog glumišta, publika ih obožava a uz sve to i privatno su dvojac koja razoružava smijehom. Sad konačno imaju priliku na kazališnim daskama izbaciti sve što si imaju za reći, na radost publike koja će ovaj verbalni okršaj imati prilike pogledati u ponedjeljak,.

- Ovo je bio projekt koji se dugo kuhao u našim glavama a autorsko producentski tim B GLAD Produkcije pogurnuo nas je u njegovo ostvarenje. Jedva čekamo stati pred publiku i posebno nam je drago što ćemo Direkt u glavu pretpremijerno predstaviti baš u Zadru. Pozivamo sve ljubitelje komedije i sve ljude dobre volje da nam se pridruže na predstavi 6. ožujka u zadarskom HNK, kaže Borko Perić.

Što da sa svojim životom, odnosno smrću, napravi mrtvi glumac koji se našao pred kazališnom publikom i nekim sumnjivim tipom koji samo postavlja provokativna pitanja, a ne nudi nikakve odgovore? DIREKT U GLAVU je crna komedija te novi hit u kojem iskusni glumci Borko Perić i Filip Detelić doslovno ostavljaju dušu na pozornici te preispituje sve živo i mrtvo, uz salve smijeha i jedinstveno iskustvo za gledatelje.

A koja ih je to tragikomična situacija dovela na daske koje ovog puta život ne znače? Poznati glumac Borna je umro. Nije kremiran i sad je bijesan. Ne zna što se događa i zašto se kao pokojnik našao pred publikom i sumnjivim likom po imenu Franjo. Ono što Bornu muči jest kako je umro i zbog čega? U stvari, zašto je uopće i živio? Koji je smisao svega? Hoće li mu presuditi publika ili neka viša sila?

Kombinaciju klasične kazališne komedije i interaktivnog showa pred gledatelje donose poznati tekstopisac Igor Weidlich i hitovima dokazana B GLAD Produkcija.