U ponedjeljak, 20. veljače 2023. u 13 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održat će se promocija 12. broja Ars Adriatice, časopisa Odjela za povijest umjetnosti.

Časopis izlazi jednom godišnje, a objavljuje recenzirane znanstvene i stručne članke iz područja povijesti i teorije umjetnosti. U fokusu interesa su pitanja i pojave umjetničke baštine prostora jadranskoga bazena i njegova šireg zaleđa, njegovih urbanističkih i arhitektonskih, slikarskih i kiparskih, primijenjenih umjetnosti i teorije umjetnosti.

Već sada na u digitalnom formatu (Hrčak) možete čitati o novim znanstvenim spoznajama vezanima uz kasnoantički kaštel u Mogorjelu, šibenske i zadarske utvrde, aktivnost Jurja Dalmatinca na suprotnoj obali Jadrana te drugim zanimljivim temama, kao što je problematika hegemonije antičke baštine na Mediteranu ili prikaz ovogodišnje izložbe Documenta 15 u Kasselu. Od ove godine kvalitetu časopisa prepoznao je i Elsevier, koji ga je uvrstio u svoju prestižnu bazu podataka znanstvenih časopisa Scopus!

Novi broj predstavit će doc. dr. sc. Barbara Španjol-Pandelo s Odsjeka za povijest umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.