Ministarstvo kulture objavilo je rezultate natječaja za sufinanciranje kulturne infrastrukture. Najveći dobitnik je Općina Sali kojoj je za Rekonstrukcija i opremanje Hrvatske knjižnice i čitaonice Sali dodijeljeno gotovo 80 tisuća eura, što je 600 tisuća kuna.

Knjižnica koju od njezinog osnivanja vodi osebujni Ante Mihić kao središte kulturnog života na Dugom otoku, proširit će se na susjedni prostor, puno veći u kojem se zatvorila pošta koja se preselila na novu lokaciju.

Koncertni ured za opremanje tonskog studija u Providurovojpalači dobio je 17.253,97 EUR /iliti ga 130 tisuća kuna. Ministarstvo je već lani doniralo novac za nevelik tonski studio koji se nalazi na spoju Kneževe i Providurove. Tonski pult već je nabavljenu u sklopu opremanje Kneževe palače Prema najavi ravnateljice Melite Ivković soba za režiju je kompletirana i soba za glazbenike bit će opremljeni i potpuno u funkciji do kraja ove godine s iznosom koje je odobrilo resorno ministarstvo za 2023. godine.

 Tonski studio će prema riječima ravnateljice Koncertnog ureda iznajmljivat se u komercijalne svrhe a bit će u funkciji prema sklopljenim ugovorima s domaćim glazbenim udrugama.

Gradska knjižnica Zadar za računalnu oprem u dobit od Ministarstva kulture 2.654,46 aura što je 20 tisuća kuna dok će po 10 tisuća kuna za nabavu iste opreme Zavičajni muzej Benkovac i Zavičajni muzej Biograd dobiti po 10 tisuća kuna.
Nažalost nitko drugi sa zadarskog područja osim Kazališta lutaka čija je prijava odbijena pa su se žalili nije aplicirao na natječaj Ministarstva kulture za sufinanciranje infrastrukture u ustanovama kulture.