U subotu 11. veljače 2023. u 20.00 sati, na otvorenje izložbe plakata, autorice Ljubice Marčetić Marinović koja će se održati u Knjigozemskoj, na adresi Ul. Rikarda Katalinića Jeretova 5. Pregled od pedeset i više plakata nastajao je tijekom četvrt stoljeća, a izveden je tiskarskim tehnikama offset i sitotisak.

Zadarska dizajnerica Ljubica Marčetić Marinović niz godina bavi se likovnošću i dizajnom te je svoj autorski pečat dala brojnim vizualnim rješenjima za knjige i kataloge koje smo držali u rukama te plakatima za događaje koji su nam se urezali u sjećanje. Ljubica je uspješno nastavila svoju profesionalnu karijeru kao nastavnica na Umjetničkoj akademiji u Splitu što dokazuju brojne pohvale i nagrade koje, uz njezino mentorsko vođenje, ostvaruju studenti.

Rad ove autorice sveprisutan je u našem vizualnom prostoru te broji rješenja za oblikovanje izložbi, monografija, logotipe radio postaja, Sveučilišta i sveučilišnih sastavnica, znanstvene časopise, sportska natjecanja, poštanske marke, sustave signalizacije, materijale za Zadarsko kazališno ljeto, Glazbene večeri u svetom Donatu, Gradsku knjižnicu, Dan grada Zadra... Brojna njezina rješenja oblikovala su našu svakodnevicu i vizualnu percepciju, a da toga nismo ni bili svjesni.

Prilika je u Knjigozemskoj na otvorenju izložbe u druženju s autoricom. Knjižni klub Knjigozemska osnovan je 2008. godine kao mali centar zadarske nezavisne kulture. Tijekom godina mijenjali su se voditelji i korisnici kluba, čijom su voljom, entuzijazmom i upornošću organizirana brojna događanja: predstavljanja knjiga, večeri poezije, izložbe, filmske projekcije, plesni i dramski programi, neformalna edukacija, kreativne radionice, koncerti i razna aktivistička zbivanja. Od 2016. godine klub vodi Udruga za kulturu i umjetnost Punktum te intenzivno dalje provodi program Knjigozemske.