Jedna od rijetkih večeri u kojima je Poluotok ispunjen ljubiteljima kulture je Noć muzeja, a da još uvijek ima onih koje zanimaju muzejski eksponati i kulturni programi pokazalo se sinoć, kada su sve ustanove koje sudjeluju u ovoj manifestaciji vrvile posjetiteljima.

Brojne programe priredio je Narodni muzej Zadar u svom reprezentativnom prostoru Providurove i Kneževe palače. U 19 sati javnosti je predstavljena nedavno donirana slika Giovannia Marinonia „Dominikanski fratar", a zatim je uz gostovanje autora Branka Ivande prikazan dokumentarni film „Skriveni Vanka - na tragu jedne opsesije". Uz mnoštvo eksponata, stalnih izložbi koje su se mogle pogledati i radionice za djecu, jedan od dojmljivijih trenutaka večeri bio je performans Zadarskog plesnog ansambla „Pierrot; Izložba kroz pokret", kojim su se predstavili scenski kostime koji su sastavni dio izložbe „Pierrot i Colombina; Klaun i Balerina.

Osim niza izložbi, U Arheološkom muzeju priredili su atraktivan program u kojem su posjetitelji mogli sudjelovati ako imaju neku staru arheološku priču, žele ispisati brodsku konstrukciju na 3D pisaču i izraditi brod koji se šije ili možda sagraditi muzej po svojoj mjeri. Sve to događalo se uz postavljene izložbe „Deset od sto devedeset" i „Kud plovi ovaj brod?".

U Muzeju antičkog stakla također su priredili nekoliko izložbi i radionica, no interes posjetitelja tradicionalno je bio najveći za prezentacije puhača stakla. Marko Štefanac uz gosta staklopuhača Bojana Podhraškog demonstrirao je izradu replika antičkog stakla metodom slobodnog puhanja stakla i puhanja u kalup, Antonija Gospić izrađivala je staklene perle na plameniku, a Ivana Matković minijaturne boce (lakrimarije).

U programu su sudjelovali i Stalna izložba crkvene umjetnosti, Odjel za arheologiju Sveučilišta u Zadru, Gradska knjižnica Zadar, Znanstvena knjižnica...