Kazališno vijeće jučer je donijelo odluku kojom se poništava natječaj koji nije bio u skladu sa Statutom HNK Zadar po pitanju roka za prijavu.

Odluku o poništavanju natječaja u kojem je rok bio osam dana te objavi novog natječaja za ravnateljsko mjesto s rokom od 30 dana, potvrdila nam je jedna članica peteročlanog kazališnog vijeća na čijem je čelu umirovljeni sveučilišni profesor Živko Nižić.
Kazališno vijeće je 14. prosinca donijelo odluku o provođenju natječaja koji je objavljen u blagdanske dane, točnije 28. prosinca s rokom prijave od osam dana.

Na njega je prijavljeno troje kandidata koji su obaviješteni da im se otkazuje natječajem propisan razgovor s Kazališnim vijećem. Uz aktualnog ravnatelja Renata Švornića, na natječaj su se javili Maja Šimić te Nebojša Gunjević.

Oni bi trebali dobiti obavijest o tome da je natječaj ponište. Tko je za to odgovoran? Ispalo je kako se lopticu o tome u javnosti prebacuju s Kazališnog vijeća na HNK Zadar. Činjenica je, međutim, da su jedni i drugi dovoljno pravno pismeni, da poznaju Statut i Zakon o kazalištima koji će se uskoro promijeniti te da su dovoljno dugo na tim mjestima.

Dosadašnji natječaji za ravnateljsko mjesto u HNK Zadar su bili propisno objavljivani s rokom od 30 dana.
Odluku o izboru imenovanju ravnatelja prema važećem zakonu o kazalištima donosi Gradsko vijeće. Prijedlog novog zakona je prošao prvo čitanje i bit će usvojen u Saboru.