U petak, 27. siječnja u HNK Zadar gostuje poznati slovenski sastav JUST FRIENDS QUARTET kojeg vodi Bojan Volk, jedan od najznačajnijih saksofonista danas u Sloveniji s međunarodnom karijerom.

Bend njeguje i interpretira glazbu legendarnog saksofonista 50-ih godina prošlog stoljeća Sonny Rollinsa. Kvartet je izdao tri albuma: Sitting in the shade (2018), Swinging all the way (2020) i Light blue morning daylight (2022) s originalnim glazbom akademskog pijanista Marka Petrušiča. Glazba je napisana u duhu tradicionalnog jazza. Posljednji album je još uvijek ukorijenjen u tradiciji, ali se je prvi put okrenuo i prema modernijem zvuku. Uz Petrušičeve skladbe, na albumu se nalazi balada Korona autora Nikole Matošiča, inspirirana iskustvom pandemije. Pogotovo u korona razdoblju zvuk kvarteta se organski mijenjao, ali ne prema klišejima, već prema vlastitoj viziji zvuka.

Koncert će se održati u Velikoj dvorani HNK Zadar, s početkom u 20 sati. Just Friends quartet predstavit će zadarskoj publici autorsku glazbu uz izvođenje glazbe iz različitog razdoblja bogate jazz tradicije.

Marko Petrušić: klavir
Bojan Volk: saksofon
Nikola Matošić: kontrabas
Enos Kugler: bubnjevi

Ulaznice možete kupiti na blagajni HNK Zadar i online na sustavu Eventim. Cijena ulaznice iznosi 9 eura. Radno vrijeme blagajne od 11 do 13 sati i na dan koncerta od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.