Arsenov feral u izvedbi HNK Šibenik ostavio je sinoć zadarsku publiku u velikom osmijehu s dubokim emocijama koje je izazvala izvrsna izvedba njegove poezije i pjesme.

Arsen Dedić je samo jedan od najboljih koje je Šibenik dao ali jedini koji je postao simbol šibenske duhovnosti. U Šibeniku je dobio Arsenovu kuću kao novo mjesto kulturnog života.

Arsen je u njihovom kazalištu postao najveći kulturni proizvod kako bi to rekli oni koji su kriju iza te tržišne kovanice. U tri godine, Arsenov feral je imao 70 gostovanja, pohvalio se ravnatelj šibenskog kazališta Jakov Bilić. On je kao sudionik tog poetsko - glazbenog uprizorenje Arsena, izrazio poštovanja i zahvalu zadarskoj publici koja šibenski ansambl uvijek dobro prima. S razlogom.

Izvođači su bili nadahnuti: glumci Oriana Kunčić, Franka Klarić, Ana Perković i Bilić koji su interpretirali Arsenove besmrtne stihove kao i pjesme onih kojima se divio taj šibenski umjetnik sa zagrebačkom adresom - Nerude i Tina Ujevića. Glazbeni dio je bio vrhunski. Zadrani su prvi put imali priliku čuti pjevanje Nataše Cvitan Plazibat uz pratnju šibenskih glazbenika Tome Cukrova i Ante Stošića.

Prožeto je sve to bilo i s onim kako je rekao Bilić, grezim šibenskim humorom koji je dio njihovog mentaliteta kao i onim "a šta bi Arsen reka". To divljenje s Arsenom od malih nogu izrazila je Oriana Kunčić koja je režirala Arsenov Feral i odrasla u njegovoj ulici.
Arsen u Šibeniku ima status ikone. U to smo se uvjerili uoči koncerta Predin pjeva Arsena na tvrđavi sv. Mihovila, gledajući građane Šibenika kako s ponosom hodočaste na taj još jedan spomen pjesniku i glazbeniku koji ih nikada nije iznevjerio. Za njega je Šibenik ostao u čvrstom korijenu njegovog življenja i stvaranja.

Arsenov feral je osvijetlio sve ono što Zadar nažalost nema ili je izgubio.