Muzej antičkog stakla (MAS)u Zadru poziva sve građane na vrlo zanimljivu muzejsku akciju koja je započela 2. siječnja.

Iz MAS-a pozivaju građane da donesu neki predmet od stakla ili više njih, suvenir, uspomenu, nagradu, koji će biti izloženi tijekom 18. Noći muzeja, a koja se održava pod sloganom „Muzeji su važni!".

- Parafrazirajući temu Hrvatskog muzejskog društva pozivamo sve građane grada Zadra, okolice i sve one koji mogu posjetiti Muzej antičkog stakla u Zadru u siječnju 2023. godine na sudjelovanje u muzejskoj akciji "Vi ste nam važni!". U toj akciji, koja će rezultirati izložbom "Zadar voli staklo", pozivamo vas da donesete neki predmet od stakla ili više njih, suvenir, uspomenu, nagradu, nešto što možda godinama gledate u maminoj vitrini, nešto što vam je drago, važno ili samo neobično. Donesite nešto od baka i djedova, roditelja, dovedite i njih u Muzej. Poklonite im doživljaj da vide nešto svoje u muzejskoj vitrini i stvorit ćete nove uspomene, pozivaju iz Muzeja.

Napominju kako ovi predmeti mogu biti šaljivi, a možete donijeti sitnice s putovanja,
naslijeđenu umjetninu, nešto što će razveseliti onoga koji vam je to poklonio.
- Sigurno ćete iznenaditi dragu osobu kad joj u Noći muzeja pokažete da je taj stakleni
poklon postao muzejski eksponat. Izložba "Zadar voli staklo" otvorit će se u Noći muzeja u petak 27. 1. 2023. i trajat će do 4. 2. 2023. Svi motivi za sudjelovanje su ispravni, a primiti će te i simboličnu zahvalu i poklon iz Muzeja antičkog stakla u Zadru po završetku izložbe, navodi se u objavi MAS-a..

Ukoliko ste voljni sudjelovati u ovoj zanimljivoj akciji, svoje predmete trebate donijeti u
Muzej antičkog stakla u Zadru za vrijeme radnog vremena svaki dan od ponedjeljka do
subote od 9,00 do 16,00 sati, a napominjemo da se nakon završetka sedmodnevne izložbe vraćaju vlasnicima. Također, moći će se preuzeti od 6. veljače 2023. u radnom vremenu.

Muzeja, kada će svi sudionici primiti zahvalnicu i simboličan poklon.
- Ovom se akcijom zahvaljujemo posjetiteljima Muzeja antičkog stakla u Zadru koji nas
godinama prate, stavljajući ih u prvi plan da aktivno sudjeluju u stvaranju muzejske izložbe.
Prihvatite muzejski izazov, odvažite se donijeti nešto stakleno ili vezano uz staklo, zakoračite u muzej, provjerite iz prve ruke da boravak u muzeju nosi novo iskustvo. Podijelite svoju staklenu priču s nama i skupa ćemo pokazati da "Zadar voli staklo!", poruka je iz MAS-a.