U utorak 10. siječnja u 20 sati, u HNK Zadar ansambl HNK Šibenik zajedno sa šibenskim glazbenicima predstavit će se projektom "Arsenov feral", posvećen slavnom šibenskom kantautoru Arsenu Dediću. Osim Arsenovih šansona i poezije na programu će se naći djela Brela, Fabrizia De Andre, Gina Paolija i mnogih drugih.

Poezija, glazba i kazalište bile su umjetničke koordinate nesumnjivo najznačajnijeg hrvatskog kantautora, jednog od najboljih pjesnika našeg jezika i skladatelja čije su kompozicije nadživjele scensko izvedbena djela za koja su pisane. Dakle, potpuno je prirodno da se rodnom gradu Arsena Dedića, i u kazalištu u kojem je bio i autor i izvodač i publika, realizirao upravo takav poetsko-glazbeni program koji je namijenjen publici koja voli poeziju, šansonu i profinjenu glazbu.

Režiju autorskog projekta ansambla HNK Šibenik potpisuje Oriana Kunčić, koja ujedno igra i jednu o uloga, zajedno s Frankom Klarić, Anom Perković i Jakovom Bilićem. Glazbenici su Nataša Cvitan (vokal), Toma Cukrov (klavijature) i Ante Stošić (gitara).

Ulaznice su u online prodaji od 3. siječnja 2023. na sustavu Eventim.hr.