Plesna udruga Gesta ponedjeljak je rasprodala dvoranu HNK Zadar novom premijerom iz svoje radionice "To malo klupko vjere", nakon što je iz nje dvije godine izbivala zbog pandemijskih uvjeta. Kao i sve Gestine predstave i ova je autorski uradak umjetničke voditeljice Nene Jurišić.

U samoj predstavi nastupio je cijeli plesni ansambl Geste i glumci, neki stalni, a nekima je ovo bilo prvo glumačko iskustvo. Radi se o dvije djevojčice od osam godina. Mihaela Miočić i Franciska Mustać djevojčice su izabrane na audiciji koje su uz Lina Brozića , Sanju Grginu i Anu Cmrečnjak, profesionalne glumce (Kazalište lutaka Zadar) te strastvene glumce amatere Mimija Zadarskog i Anu Vidić, ispričali ovu simpatičnu priču.

- Božićne priče su za mene najzahtjevnije teme, već je gotovo sve viđeno kroz filmove, crtiće i knjige za djecu, no mene kao autoricu uvijek zapravo na priču navedu stvarne situacije, tako je bilo i u ovom slučaju. Naravno, prije premijere ne otkrivamo radnju, zato su i naše predstave toliko zanimljive publici jer nisu viđene. Svaka naša priča ima snažnu poruku i djeca su dolaskom u Gestu došla prvenstveno zbog plesa, on je bio spona koja nas je povezala, ali možda zbog mog zvanja odgojitelja predškolske djece, od samog početka sam imala potrebu uz ples djeci usaditi i socijalne vještine koje će ih kasnije voditi kroz život, kaže Jurišić.

Tekst za predstavu napisali su Hrvoje Dukić i Sanja Grgina, uz nekoliko songova koje se moglo čuli u predstavi.