Koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u petak, 9. 12. u svečanoj dvorani Sveučilišta u 19:30 sati nastavlja se Dalmatinski ciklus, zajednički projekt Koncertnog ureda Zadar, Koncertne dvorane Hrvatski dom Split i Dubrovačkog simfonijskog orkestra kojim se kreira novi program i razmjena gostovanja ansambala i glazbenika koji djeluju u navedenim gradovima. Realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, projekt predstavlja vrijednu ideju suradnje lokalnih organizatora i ustanova kojom se omogućuje njihov kontinuirani rad i pruža podrška glazbenicima koji djeluju u tri glazbena centra, potiče osmišljavanje i realizacija redovitih glazbenih ciklusa, pridonosi razvoju publike te podiže kvaliteta kulturne ponude cjelogodišnjih programa.

Ulaznice se prodaju putem interneta na adresi kuzd.mojekarte.hr kao i na info-pultu Providurove palače, u srijedu, četvrtak i petak od 11-13 i 17:30-19:30 sati, s time da sat vremena uoči koncerta blagajna seli u koncertni prostor.

Program koncerta sastavljen je od djela hrvatskih skladatelja u rasponu od dubrovačkog plemića, diplomata i skladatelja Luke Sorkočevića (1734.-1789.), preko Krste Odaka (1888.-1965.) čiji opus od preko 350 djela odražava raznolikost stilova u hrvatskoj glazbi prve polovice prošloga stoljeća, Borisa Papandopula, nesumnjivo jednog od najvećih skladatelja u ukupnoj hrvatskoj glazbenoj povijesti, do Gordana Tudora, koji je nedavno gostovao kao saksofonist u zadarskoj koncertnoj sezoni s programom Električni kontrapunkt, a čija je skladba Lamento i Boogie posvećena maestru Ivanu Hutu i gudačima Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Dubrovački simfonijski orkestar 2022. godine obilježava 97. obljetnicu aktivnog rada. Svoj glazbeni repertoar i nepresušan izvor kvalitetnih kulturnih događaja predstavlja u prostorima kao što su atrij Kneževa dvora, gradske crkve i trgovi. Redovito nastupa s poznatim domaćim i međunarodno priznatim umjetnicima, interpretirajući djela slavnih skladatelja u Dubrovniku i na turnejama diljem svijeta.