Zadranka Martina Vidaić sa svojim romanom "Stjenice" (Ljevak) je među finalistima Književne nagrade Fric za najbolju knjigu fikcijske proze 2021/22., koji su proglašeni posljednjeg dana 28. Sa(n)jam knjige u Istri.

Ove godine je za nagradu konkuriralo 59 naslova. Uz Stjenice (Ljevak) u finale književne nagrade Fric, čiji će pobjednik u siječnju odnijeti prestižnu nagradu od 75 tisuća kuna, idu romani „U kasno ljeto" Magdalene Blažević (Fraktura), „Yesterday" Namika Kabila (Buybook), „Niotkuda s ljubavlju" Đorđe Matića (Ljevak), te zbirke priča „Izvještaj o generaciji" Dalibora Šimprage (Durieux) i „Trojica za Kartal" Miljenka Jergovića (Bodoni).

Današnje proglašenje finalista Književne nagrade Fric vodio je književnik i novinar, Emir Imamović Pirke, a proglasila ih je predsjednica žirija Jagna Pogačnik uz glavnog urednika 24 sata Ivan Buču. Pogačnik je prisutnima obrazložila specifičnost nagrade Fric. U konkurenciju, naime, ulaze pisci iz čitave regije, s uvjetom da je prvo izdanje djela objavljeno u Hrvatskoj, da knjiga još nije prevedena te da je fikcijske prirode i u prozi, što mogućnost prijavljivanja otvara i autoricama i autorima koji izdaju zbirke priča.