Program obilježavanja 190. obljetnice Arheološkoga muzeja Zadar nastavljen je jučer predstavljanjem publikacije „Bibliografija časopisa Diadora 1(1959) - 35(2021)".

„Bibliografija časopisa Diadora 1(1959) - 35(2021)", autorica Elvire Katić i Marine Marune, sadrži popis 438 znanstvenih, stručnih i drugih radova iz različitih područja, prvenstveno iz arheologije. Riječ je o vrijednom djelu kojim se želi upoznati javnost s bogatom i značajnom izdavačkom djelatnošću Muzeja, u kojoj središnje mjesto zauzima časopis Diadora. To muzejsko glasilo u 62 godine kontinuiranoga izlaženja prati rad Muzeja, upoznaje domaću i stranu javnost s bogatstvom građe koju posjeduje, a objavljivanjem stručnih i znanstvenih radova popularizira muzejsku baštinu te potiče na daljnja proučavanja i učenja, kao i na suradnju među stručnjacima.

„Bibliografija časopisa Diadora", nakon uvodnog dijela i uputa za korištenje, sadrži bibliografski niz, autorsko, stručno i predmetno kazalo.

Uz autorice profesoricu Elviru Katić i knjižničarsku savjetnicu Marinu Marunu „Bibliografiju" je predstavila mr. sc. Vera Vitori, viša knjižničarka, djelatnica Gradske knjižnice Zadar.

Program predstavljanja glazbenim izvedbama uveličale su učenice Glazbene škole Blagoje Bersa iz Zadra Lucija Iglić na gitari i Tonka Domjan na klarinetu.