Ogranak Matice hrvatske u Zadru predstavlja knjigu Nedjeljka Pavlovića: "Radost u teškim vremenima".

Predstavljanje će se održati u četvrtak 1. prosinca, u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, s početkom u 18:00. Sudjeluju: Ilija Balta, Vlatko Majić, Joso Nekić i Nedjeljko Pavlović, autor knjige. Voditeljica programa bit će Martina Drobnak, prof.

Nedjeljko Pavlović rođen je u Korlatu. U rodnom mjestu završio je osnovnu školu, a potom školovanje nastavio u Zadru i Zagrebu. U Zadru je završio srednju Elektrotehničku školu i studij turizma na Filozofskom fakultetu. U Zagrebu je studirao i diplomirao na Ekonomskom fakultetu, na kojem je završio i poslijediplomski studij i magistrirao financije i osiguranje. U bivšoj je državi radio na poslovima recepcionara, čuvara, trgovačkog putnika, službenika i inspektora. Vrijeme Domovinskog rata proveo je u policiji, a potom radi u Zadarskoj županiji i u Gradu Zadru, na poslovima pročelnika za gospodarstvo. Iz gradske uprave odlazi na funkciju direktora u jednom osiguravajućem društvu, gdje ostaje puna četiri mandata. Bio je i HDZ-ov gradski vijećnik. Kraće vrijeme je proveo na mjestu voditelja kontrolinga u Zračnoj luci Zadar, a potom radi na poslovima zamjenika direktora u trgovačkom društvu EKO Zadar. Dragovoljac je Domovinskog rata i nositelj Reda hrvatskog trolista, Spomenice domovinskog rata i medalje „Oluja".

Ovo mu je prva objavljena zbirka kratkih priča.

- Čitati priče iz ove neobične knjige je kao listati izuzetno zanimljivi i bogati album crno-bijelih fotografija djetinjstva, mladosti, zrelije dobi u ratnim vremenima, susjeda, sugrađana, osoba koje imaju svoje uloge u dobu odumiranja socijalizma, preko Domovinskog rata do početnih, ponekad i nezgrapnih koraka višestranačja na prostorima zadarskog zaleđa i samog Zadra
mada su to zapravo pomalo i slike i cijele Hrvatske, navodi se u recenziji.