Sinoć je održan jedinstven koncert Zadarskog komornog orkestra ZKO) kojem su pečat dali učenici Glazbene škole Blagoje Bersa dok se u Svečanoj dvorani tražilo mjesto više.

Nikad više publike uživalo je u vatrenom krštenju učenika unutar i izvan Zadarskog komornog orkestra pod dirigentskom palicom Ivana Repušića koji je također proizašao iz te glazbene škole.

Maestro Repušić bio je evidentno zadovoljan solistima Norom Fantina Dorom Dušević, Antonijom Tudorović i Lukom Čačićem ali i učenicima koji su stali uz bok iskusnih članova Zadarskog komornog orkestra. U Zadarskom komornom orkestru prvi put su svirali bivši učenici Škole, a sadašnji studenti - violinistice Tena Milinčić, Tea Anić, Lucija Paleka, Ivana Barjašić i violončelistica Karla Milićević. U samom Orkestru sviralo je 16 učenika Berse sa svojim profesorima koji su  stalni dugogodišnji članovi ZKO.

- Bili su sjajni, za njih je to bio veliki poticaj za glazbenu karijeru i nije mala stvar to što se večeras dogodilo, kazao je maestro Repušić, obećavajući nove programa i suradnju s Bersom kao i Osnovnom glazbenom školom sv. Benedikta. Neka se od malih nogu kuju za veliku pozornicu.

Učenici Berse bili su na visini povjerenog naročito u izvedbi Dječje simfonije Johann Georg Leopold Mozarat obrada j. haydn s kojom je dirigirala ravnateljica Škole, Branka Višić Karavida.
Posebno iznenađenje programa bio je zbor Berse stavljen od učenika i nastavnika koji je pokazao svu glazben raskoš.

A da večer bude zadarska, pobrinuo se maestro Repušić koji je za Dan grada izabrao za dar izvedbu Kalelarge. Dirigentica Branka Višić Karavida pridružila se zboru, a dirigent Repušić sjeo je za klavijaturu. Nitko s tom pjesmom Zadrana koju je pjevala i publika, nije trebao dirigirati.