Večeras, drugi dan Večeri plesne minijature, publika se provodi kroz različite prostore izvedbe smještene u Dvije palače, Providurovoj i Kneževoj palači. Ovaj mini festival započeo je prije devet godina kao okupljanje zadarske plesne scene u doba proslave Dana grada Zadra, a nastavio se kao susreti plesača, koreografa profesionalnih i amaterskih grupa, skupina i pojedinaca iz cijele Hrvatske. Pokrovitelji su Grad Zadar i Zaklada Kultura nova. Suradnici na projektu su Narodni muzej Zadar i Koncertni ured Zadar. Program započinje u 19:30, a kako je Zadarski plesni ansambl ove godine dobitnik Nagrade grada Zadra, ulaz na događanje je slobodan.

Atrij Providurove palače, 19:30

Let`s Dance
Izvodi: Plesni studio Zadarskog plesnog ansambla
Koreografija: Josipa Štulić
Kostimi: Narodni muzej Zadar, Etnološki odjel / savjetnica i mentorica za scenski kostim: Marija Šarić-Ban u suradnji sa ŠPUD Zadar (mentorice: Marta Tokić, Sandra Bačić, Vilma Mazija, Merica Mikuličin)
Izvedba je nastala u sklopu projekta Providurova Plug-in: Ziggy Stardust, u organizaciji Koncertnog ureda Zadar koji je okupio zadarske umjetnike iz raznih područja te srednje škole kako bi obilježili 50 godina jednog od najutjecajnijih glazbenih albuma 20. stoljeća: "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars", legendarnog glazbenika Davida Bowieja.

Urbani ples
Glazba: Terror Squad
Izvodi: Udruga U pokretu (Jn Flux)
Koreografija: Evita Iglić

Ciklus
Glazba: Schones Madchen - Hauschka, Total View - Inon Zur
Izvodi: Srednjoškolski plesni studio Zadarskog plesnog ansambla
Koreografija: Patricia Gospić

Kneževa palača

Sjeta
Ideja, koreografija, izvedba: Gendis Putri Kartini
Dramaturška podrška i asistent koreografa: Filip Jurjević
Adaptacija plesnog filma Sjeta prostoru Kneževe palače. Kao rezultat radioničkog i istraživačkog procesa pod nazivom Otplesat ću ti priču unutar projekta ZPA ONLINE kojeg su članice ZPA - Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Margareta Firinger, Jovana Zelenović te Gendis Putri Kartini provele pod vodstvom dramaturginje Anje Pletikosa sa štićenicima Doma za starije i nemoćne Ksaver, nastale su solo koreografije zabilježene u formi kratkih filmova.

Koncertna dvorana Braće Bersa, 20:00

Melodrama
Inspirirana djelom "Društvo spektakla" autora Guy Deborda iz 1967., autorica istražuje spektakl kao produžetak konzumerističkog kapitalizma/tržišta, a koji se proširio svim sferama ljudskog života te ovladao načinom na koji percipiramo stvarnost. Spektakl nije ništa drugo nego ekonomija koja se razvija zbog sebe same, a njegova društvena uloga je proizvodnja otuđenja. Stvara se kultura potrošnje u kojoj značaj dokolice poprima nove dimenzije i više nije slobodan izbor pojedinca, već je podređen tržištu i gomilanju kapitala. Spektakl proizvodi otuđene (ne)aktivnosti, poput gledanja TV-a, shoppinga, društvenih mreža i slično, te potiče izolaciju stvarajući "usamljenu gomilu". Iako subjekti dobrovoljno sudjeluju u tom tržištu, odnosno proizvodnji spektakla, činjenica je da zapravo nisu svjesni niti svog sudjelovanja niti same proizvodnje spektakla. Uspon medija i tehnološki napredak u sve većoj mjeri oblikuje stvarnost, upravlja društvenim i individualnim aktivnostima te utječe na reorganizaciju društvene strukture i subjekta. Melodrama istražuje na koji način pojedinac danas živi u takvom društvu te koje su posljedice spektakularizacije života. Ona je imitacija i prenaglašenost stvarnosti, ukalupljena u uprizorenju same sebe, zarobljena u repeticiji i prividnom kretanju, u beskrajnom "skrolanju" u beskonačno ništa ("endless scroll").

Koreografija i izvedba: Ivana Kalc
Glazba: Josip Maršić
Dizajn svjetla: Ivan Bauk
Majstor rekvizite: Dean Rožić
Dizajn vizuala: Andrea Žic
Fotograf: Karlo Čargonja
Snimatelj: Damir Jevtić
Produkcija: Kabinet
Koprodukcija: ICI-CCN de Montpellier-Occitanie
Financijska podrška: Grad Rijeka, Primorsko-goranska Županija
Projekt je koproduciran od strane ICI-CCN de Montpellier-Occitanie kao dio Life Long Burning projekta podržanog od strane Europske komisije.
Rad Umjetničke organizacije Kabinet podržava Zaklada Kultura nova.

Divlje proljeće
Glazba: Igor Stravinski, Posvećenje proljeća - fragment
Izvodi: Antea Mileta/Oš za balet i suvremeni ples pri školi Jurja Dalmatinca iz Šibenika
Koreografija: Ana Jurić Šaškor

Ova kraća koreografska forma je nastala kao hommage kultnom baletu Vaclava Nižinskog na glazbu Igora Stravinskog iz 1913. godine. Uvelike se oslanja na aktivno slušanje glazbe skladane u nepravilnoj mjeri. Stoga je i pokret plesačice dinamički i ritmički zahtjevan te podrazumijeva izrazitu koncentraciju. Nježna dob plesačice u kontrastu sa zahtjevnošću pokreta i glazbe je ono što je glavni motiv ove plesne minijature, a samim tim se uklapa u libreto originalnog djela gdje pojedinac biva postavljen nasuprot siline vanjskih faktora.

Rossini Cards
Glazba: Gioachino Rossini
Izvodi: Baletna udruga Pirueta
Koreografija: Vinka Zekić


It`s Ok
Glazba: Tom Rosen
Izvodi: Lana Perković/ Plesna udruga Kissa
Koreografija: Kristina Alaburić


Torn
Glazba: Nathan Lanier
Izvedba/koreografija: Matea Končurat

Bolero - kratka retro varijanta
Glazba: Murice Ravel
Izvedba: Zadarski plesni ansambl
Koreografija: Sanja Petrovski

Umjetnički direktor: Sanja Petrovski
Izvršni producent: Natali Perić
Tehnička podrška: Tomislav Kraljević Shome i Koncertni ured Zadar
Grafički urednik: Igor Gluić
Fotograf: Adrijana Vidić
Pokrovitelj: Grad Zadar, Zaklada Kultura nova
Zahvala: Koncertni ured Zadar, Narodni muzej Zadar, Dvije Palače