U zadarskoj večeri kulture četvrtkom samo su arhitekti zakazali. Nije ni čudo s obzirom da je izložba nagrađene hrvatske arhitekture sinoć otvorena unutar dvorane Višnjik, atipičnom izložbenom mjestu. Nikad manji panoi, odnosno pokretni stalci izgubili su se u tom ogromnom prostoru. Kao i članovi Društva arhitekata Zadra. Na otvaranju izložbe nije bilo ni nagrađenog zadarskog para  arhitekata, Ive Letilović i Igora Pedišića. Čestitku im je još jednom uputio pročelnik Ureda gradonačelnika Ante Ćurković koji, osim što je s njima radio na projektu Providurove, otvorio je izložbu uz atletsku stazu u ophodu dvorane.

S politikom je tu stalo stalo, jer nikoga iz Grada Zadra nije bilo na otvaranju izložbe Tomislava Čerine u Loži, mada su je financijski pomogli. Predsjednik GV, Marko Vučetić bio je u ulozi prijatelja Čerine iz zadarske Varoši kao i mnogi sinoć viđeni u Loži.  Pročelnica za kulturu Dina Bušić izostala je jer je u Italiji na još jednom sastanku UNESCO-a.
Nije bilo ni ravnateljice Narodnog muzeja, Renate Peroš  što je postao njezin image.  U najmanju ruku neprofesionalno.

Ali zato su Zadrani pohrlili na otvaranje izložbe zadarskog slikara koja se s pravom može nazvati izložba godine u Zadru. Retrospektiva Tome Čerine okupila je Zadrane koji se samo na takvim događanjima mogu susresti i družiti, što je sinoć bilo u Kneževoj gdje su se stopila dva događaja.

Uz onaj bolji dio izložbe Tome Čerine u prizemlju na katu je bio klasični koncert španjolske pjesme s vrhunskim glazbenicima koji djeluju u Beču. Publika je ispunila koncertnu dvoranu do posljednjeg mjesta, a studenti španjolskog nisu bili zakinuti za doživljaj vrhunske izvedbe makar s nogu. Koncertni ured je dobio taj nastup zahvaljujući španjolskom veleposlanstvu koje na taj način promovira svoju kulturu.

I posljednji ali ništa manje važan događaj zbio se u Kazalištu lutaka jer je plesna publika napokon imala priliku vidjeti klasični balet i to ansambla HNK Split.
Početak plesne sezone Zadarskog plesnog ansambla bio je za pet.

Pa neka netko još  jednom kaže kako nema publike u Zadru - prije će biti da nema kvalitetnih kulturnih sadržaja.

Doživaljaj večeri kulture u Zadaru, donekle je prenio naš foto-reporter Tomi Burčul.