U Zadru je već postala klasika da se ništa ne događa ili su svi događaji kulturnog života grada sabijeni u jednu večer.

Organizatori jako vole četvrtak i kada ih pitamo zbog čega nisu mogli se uskladiti s drugima, onda će svi kazati kako ne mogu birati gostovanja. I tako će ovaj četvrtak biti u četvrtoj brzini.

U !8 sati se u ophodu dvorane Višnjika otvara izložba nagrađenih arhitektonskih ostvarenja u 2021. godini. Sat vremena kasnije u Gradskoj loži bit će otvorena velika izložba zadarskog slikara Tome Čerine koja će dosta biti retrospektiva njegove likovne umjetnosti većim dijelom prikazana u Kneževoj palači.

Pola sata poslije u istoj Kneževoj palači ali u koncertnoj dvorani na katu počet će koncert španjolska pjesma i zarzuele. Nije daleko ni Kazalište lutaka pa za one koji ne bi rado propustili oba gostovanje u 20 sati mogu skoknuti na dva kratka baleta u izvedbi ansambla splitskog HNK. Profesionalni balet je u Zadru rijetka pojava za koju je zaslužan zadarski plesni ansambl koji organizira plesnu sezonu.

Kao i Koncertni ured Zadar pola sata ranije. Prije toga to je Narodni muzej koji priređuje izložbu Čerine te Društvo arhitekata Zadar koji je svake godine domaćin godišnje izložbe arhitekture ali u prostoru kojim upravlja Narodni muzej ali je ove jeseni zauzet.