U petak 7. listopada u crkvi sv. Frane u Zadru predstavit će se drugo izdanje Zbornika radova sa znanstvenog skupa o fra Bonifaciju Peroviću, kao i pretisak njegove knjižice Komunizam.

Zašto drugo izdanje koje nije uobičajeno za zbornike objašnjava jedan od nakladnika Bernard Kotlar.

- Još prije 25 godina Društvo Zadarskih Arbanasa organiziralo je znanstveni skup o svom znamenitom zemljaku fra Bonifaciju Peroviću. Stjecajem okolnosti Zbornik s tog skupa izašao je kao podlistak franjevačkog časopisa u malom broju primjeraka tako da nije dospio do svih onih osoba i institucija koje bi ga trebale imati. Zahvaljujući nećacima fra Bonifacija, Krsti i Tomislavu Peroviću, koji su nakladnici i sponzori Zbornika, objavljeno je drugo, prošireno i obogaćeno izdanje Zbornika. U njemu je pored svih radova iz prvog izdanja i autobiografija fra Bonifacija Perovića.

Rođaci Tomislav Perović i Bernard Kotlar godinama surađuju na objavljivanju i očuvanju arbanaške tradicije u Zadru. Tako su spletom okolnosti došli do originalne i izuzetno zanimljive knjižice fra Bonifacija o komunizmu napisane 1938. godine u kojoj on na jasan, plastičan i još uvijek aktualan način predstavio tu pogibeljnu ideologiju, te su odlučili da bi bilo veoma korisno napraviti pretisak i te knjižice. Stoga, pored predstavljanja drugog proširenog izdanja Zbornika, na promociji u crkvi sv. Franebit će predstavljena i knjižica Komunizam.