Prestavljajući novu koncertnu sezonu, ravnateljica Koncertnog ureda Zadar Melita Ivković i predsjednica Udruge Zadarski komorni orkestar Linda Ivić Bijuklić, apelirale su na potrebu za izgradnjom još jedne koncertne dvorane u Zadru.

- Sjetimo se da je Zadar još u 19. stoljeću imao dvije kazališne zgrade, dvije koncertne dvorane, a mi današnjim inicijativama želimo imati bar jednu pravu koncertnu dvoranu. Ove koncertne dvorane koje imamo nisu akustično i produkcijski adekvatne, ne moramo imati veličanstvenu dvoranu, dovoljno je i nešto kao što je Lisinski u Zagrebu, zaključila ravnateljica Melita Ivković.

Tu je potrebu istaknula i predsjednica Udruge Zadarski komorni orkestar (ZKO) Linda Ivić Bijuklić. Ona je najavila koncerte sezone posebno ističući nastupe solista, učenika GŠ Blagoje Bersa

- Ti nas nastupi posebno vesele, a manje veseli što će velika većina ovih izvanrednih glazbenika nastaviti školovanje. Mi se pitamo što poslije, hoće li se oni moći vratiti u Zadar kao vrsni muzičari? Nažalost, posla nema, mi imamo zadarski komorni orkestar, ali to nažalost još nije orkestar na plaći, oni mogu povremeno dolaziti i sudjelovati u radu, ali ne mogu tu ostvariti egzistenciju. Mi odgajamo mlade, imamo izvrsne rezultate, a ti mladi onda odlaze po Hrvatskoj i svijetu. Dakle, moja je želja da imamo pravu koncertnu dvoranu za simfornijski orkestar i onda simfonskijski orkestar u Zadru s mogućnošću zapošljavanja, da se ti mladi mogu vratiti. Dakle, prvo ide dvorana, a onda orkestar. Jedan dalmatinski grad bez opere nije cjelovit, zaključuje predsjednica Ivić Bijuklić.

- To je u planu prostora na Ravnicam. Tu se planira dvorana, ako mogućnosti dozvole, konresno-koncertna dvorana. U tom smislu je dvorana jako isplativa jer bi se mogla koristiti za kongrese i koncerte raznih profila, a mislim to ne bi trebalo ispod 1 000 do 1500 mjesta, odgovorila je na novinarski upit  Linda Ivić Bijukić, nastavica violine i članica ZKO-a.

Ravnateljica GŠ Blagoje Bersa, Branka Višić Karavida, pridružila se željama za novom koncertnom dvoranom i iskoristila priliku da ukaže potrebu i za novim prostorom Glazbene škole.

- Naime, kako je Glazbena škola za vrijeme Domovinskog rata iselila iz ovog prostora kad je bio granatiran, radi u prostoru biše vojarne Đure Đakovića, gdje je opet spletom okolnosti podstanar, Glazbena škola je beskućnik u gradu. Mi nemamo svoju dvoranu, nismo vlasnici zgrade, pa da onda možda dodamo odmah uz dvoranu i školu koja će se izgraditi, kazal je ravnateljica Višić Karavida.