Koncertni ured objavio je kako je "u Kneževoj palači otvoren novi glazbeno-scenski studio Arija u angažmanu zadarske operne pjevačice, sopranistice Nele Šarić, pa smo pitali ravnateljicu Melitu Ivković o  kakvoj  suradnji se radi, odnosno pod kakvim uvjetima je dogovoren najam.

Njezin odgovor prenosimo onako kako je napisan, s obzirom da se odgovor daje tek na kraju:

Koncertni ured Zadar prepoznaje djelovanje umjetničkih društava, organizacija i udruga koje su važan čimbenik gradskog kulturnog života i prema tome s njima definira različite oblike suradnje kroz ustupanje prostora, organizaciju i produkciju koncerata i slično. U tom smislu se već duže surađuje sa Zadarskim komornim orkestrom, Hrvatskim pjevačkim glazbenim društvom Zoranić, Mješovitim pjevačkim društvom Condura Croatica i Gradskom glazbom Zadar, što ćemo formalizirati ugovorima o suradnji koje potpisujemo 3. listopada.

Glazbeno-scenski studio Arija vodi istoimena umjetnička organizacija iza koje stoji Nela Šarić, eminentna zadarska glazbenica zavidne karijere koju ne treba posebno predstavljati zadarskoj javnosti. Koncertni ured Zadar Glazbeno-scenskom studiju Arija daje na korištenje prostor Kreativne dvorane Kneževe palače, navodi  ravnateljica Koncertnog ureda koji dijeli upravljanje Kneževom palačom s Narodnim muzejom.

Stoga smo pitali i tko je do sad koristio tu dvoranu.

Dvorana od 70m2 na drugom katu Kneževe palače pogodna je za glazbene probe, predavanja, radionice i slične namjene. Dvoranu trenutno za probe koriste još i Mješovito pjevačko društvo Condura Croatica i Kulturno-umjetničko društvo Zadarski tanac. S obzirom da oni polaznicima ne naplaćuju članarine, njima prostor ustupamo bez naknade, a s obzirom da Glazbeni studio Arija naplaćuje, naplaćivat ćemo mu najam u visini 15% mjesečnih članarina. Zadovoljna sam što je na ovaj način Kreativna dvorana ispunjena glazbenim sadržajem koji je na usluzi građanima i što je u Kneževoj palači živo i radno, poručila je ravnateljica  Melita Ivković.

Na stranici Koncertnog ureda obajavljen je cjenik najma Kreativne dvorane u kojoj  se sat naplaćuje 1000 kuna, dok popust od 50 posto važi za  neprofitne organizacije, udruge, županijske, gradske ustanove i tvrtke te obrazovne institucije.