U crkvi Sv. Donata ovu subotu održan je Koncert tradicijske glazbe "Kad zapiva moje grlo jasno, jutro rano i u večer kasno". Nastupali su Vokalna skupina "Kantalice" iz Zadra i muška klapa Drniš iz Drniša.

Kantalice, čuvarice tradicijskog vokalnog izričaja Dinarske kulturološke zone, izvodile su napjeve Bukovice, Ravnih kotara, priobalja i otoka, napjeve druge kulturološke zone i samačko pjevanje, te izvedbu tradicijskih crkvenih napjeva, u interpretaciji zajedno s muškom klapom Drniš. Muška klapa Drniš koja je poznata i po nastupima diljem Hrvatske, Slovenije BiH izvodila je tradicijske klapske višeglasne napjeve.

Voditelj muške klape Drniš je Luka Baković, a voditelj VS Kantalice je prof. dr.sc.Ivo Brkić etnomuzikolog i etnokoreolog, a savjetnik za sakralnu građu Livio Marjan etnolog, kulturni djelatnik.

Veličanstveni koncert tradicijske glazbe pozorno je pratila mnogobrojna publika, posjetitelji koji su ciljano nazočili ovom koncertu i to domaći i strani turisti, te na kraju koncerta gromoglasnim aplauzom nagradili izvođače. Voditelj i moderator bila je Vesna Benić, a organizator koncerta bila je VS "Kantalice" uz suradnju s Koncertnim uredom Zadar.