Ovog kolovoza, Kreativne radionice Zadar Organ Festivala kombiniraju glazbenu, likovnu i filmsku umjetnost. Danas je počeo filmski dio kreativnih radionica pod mentorstvom nagrađivane spisateljice, redateljice i scenaristice Dore Šustić te filmskog autora Tome Zidića, a trajat će punih deset dana.

Filmskom dijelu sljedeći će se utorak, 16. kolovoza, pridružiti glazbeni (pod mentorstvom orguljašica Tee Kulaš i Tjaše Drovenik Adamec) i likovni dio (pod mentorstvom slikarice Bojane Vukojević). Objedinjeni rezultati radionica moći će se pogledati u nedjelju, 21. kolovoza, na već tradicionalnoj projekciji filmova, koncertu i izložbi.

Prije svega vrijedi naglasiti kako se radi o potpuno besplatnim radionicama neprofitne Umjetničke organizacije Zara, koja uz potporu Grada Zadra, Ministarstva kulture i medija RH te sponzora, koji prepoznaju vrijednost projekta, želi približiti inače vrlo skupe umjetničke seminare zadarskoj mladeži neovisno o njihovim ekonomskim mogućnostima.

Na plemenitom cilju uspješno se radi već četvrtu godinu za redom, a na čelu organizacije nalazi se svestrana zadarska orguljašica i muzikologinja Tea Kulaš. Sama njeguje više umjetnosti još od mladih dana, s naglaskom na glazbu i ples, što je prije četiri godine potaklo da osmisli originalni festival koji Zadru iz godine u godinu predstavlja različite načine spajanja umjetnosti s jednom zajedničkom temom, a to su orgulje. Tako Zadar Organ Festival i ove godine otvaraju interdisciplinarne višednevne radionice, podrazumijevajući suradnju više pedagoga iz različitih umjetnosti, omogućujući zadarskoj mladeži razvijanje i istraživanje svojih kreativnih vještina ne samo u glazbenom i likovnom izričaju, već i u fotografiji i filmu.

S početkom rujna, nakon edukativnog dijela Zadar Organ Festivala, uslijedit će i koncertni dio. Više o ovogodišnjim umjetnicima i mogućnostima dobrovoljnih donacija saznajte na službenim stranicama Zadar Organ Festivala.