Kolovoški filmski program u Kino Zoni započet je u utorak uz nagrađivanu biografsku dramu Belfast, a nastavlja se u nedjelju kada na ljetnu pozornicu stiže prethodno prolongirani psihološki horor Edgara Wrighta, Posljednja noć u Sohou. 

Radnja film prati mladu modnu dizajnericu u usponu koja misteriozno može ući u 1960-e, gdje susreće blistavu pjevačicu koja žudi za slavom. Međutim, glamur nije sve što se čini, a snovi iz prošlosti počinju pucati i raspadati se u nešto daleko mračnije...

Proslavljeni britanski redatelj Edgar Wright je sa svojim posljednjim filmom savršeno kinematografski ulovio duh šarenog Londona 60-ih, a istovremeno učinio i hvalevrijedan homage stiliziranim psihološkim hororima spomenute dekade. U glavnim ulogama nastupaju sve traženije Thomasin McKenzie i Anya Taylor-Joy dok im društvo među ostalima čine i dijabolični Matt Smith te veterani Diana Rigg i Terence Stamp.

Filmu Posljednja noć u Sohou prethodit će domaći kratkometražni triler Amerika Borne Zidarić koji kazuje priču o neuspjeloj pljački koja završi fatalno.

Do kraja kolovoza na rasporedu su još i slovenska komična drama Prasica koja kazuje priču o potrazi za identitetom jedne izgubljene generacije, antologijska krimi drama Ubiti pticu rugalicu koja je ove godine proslavila 60 godina od premijernog prikazivanja, posljednji film jednog od ponajboljih redatelja današnjice, briljantnog španjolskog autora Pedra Almodóvara, Paralelne majke koja se bavi temom majčinstva iz dvije različite perspektive, ljubavno pismu novinarstvu kroz uvrnuti umholivudskog otkačenjaka i miljenika Kino Zone, Wesa Andersona, Francuska depeša. Potkraj mjeseca ćemo također proslaviti i 50 godina postojanja Animafesta uz festivalske pobjednike, dok nas na samom kraju kolovoza očekuje hvaljena norveška komična drama Ninjababy koja se bavi temom neželjene trudnoće.

Suradnju s Akademijom Dramskih Umjetnosti uz gore navedenu Ameriku Kino Zona ostvaruje i uz kratkometražnu dramu Sparina Petra Vukičevića, a datume navedenih projekcija i ostale detaljne informacije o programu možete pronaći na našoj web stranici www.kino-zona.com.

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića - između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.
*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.