Zadarsko kazališno ljeto počelo je s Hamletom u selu Mrduša Donja a završava s Mesom. Netko bi to s naslovima mogao i povezati. Međutim, radi se o dvije posve različita kazališna komada. Čak bi se mogla napraviti bitna razlika - prva je društvena i dominantno muška predstava dok je druga ženska psiho - drama.

To je Vinko, rečenica je koja jednostavno oslikava dojmove i reakciju publike nakon premijerne izvedbe Mesa. Predstava je to čija je autorica Lana Šarić, a Vinko Radovčić je glavni meštar s redateljskom palicom u timu mladih i kreativnih suradnika.

Predstave koja govori o odnosu majke i kćerke u suvremenim uvjetima života kada sve pa tako i odgoj postaje proizvod koji će se dati na tržište, snažno pogađa svakog tko to prepoznaje kao patološku pojavu suvremenog načina života.

To su upečatljivo i dramatično prikazale  izvrsne glumice Jelena Miholjević kao Majka i Iva Jerković u ulozi kćerke Ajše. Njih dvije su vrhunski odigrale taj odnos kojeg je na svoj redateljski način Radovčić sažeo u 50 minuta. Na predstavi se radilo mjesec dana. Stvoren je jedan osobit odnos između glumica kojeg je starija Zagrepčanka, Jelena Miholjević isticala kao simbiozu u odnosu na mlađu Zadranku, Ivu Jerković. On se mogao vidjeti i na sceni, pa je i tu zasluga u odabiru redatelja i voditelja Drame plus koja je napravila još jednu odličnu predstavu u suradnji s HNK Zadar.

Pravi kazališni proizvod, reklo bi se u duhu samog Mesa u kojem je plakat po izlasku publike ima ulogu poruke: Ajša - savršen proizvod.

Produkcija predstave je nadmašila sva dosadašnja ostvarenja Drame plus. Osobito bijela scena s efektnim rekvizitima, video efektima i kao u svim Vinkovim predstavama, osobitim izborom glazbe.

Meso će biti izvedeno i večeras u rashlađenoj dvorani Kazališta lutaka s početkom u 21. 30 sati.

 
Svi koji su sudjelovali u Mesu i treba ih istaknuti.

Autor: Lana Šarić
Režija: Vinko Radovčić
Dramaturgija: Karla Leko
Scenografija: Josip Kresović (Naonar)
Kostimografija: Anita Goreta
Glazba: Vinko Radovčić
Suradnik za scenski pokret: Marin Lemić
Oblikovanje svjetla: Frane Papić
Oblikovanje tona: Mate Petričević
Inspicijent: Domagoj Lindinger
Fotograf predstave: Željko Karavida K&K
Oblikovanje video projekcija: Ivan Lušičić Liik
Kreativni producent: Domagoj Lindinger