Na 24. PagArtFestival održana je pretpremijerna drame Iluzije Ivana Viripajeva.

U prekrasnom atriju Kneževog dvora u Pagu Ana Pogorelić i Teodor Vinčić izveli su predstavu uz originalnu muziku i izvedbu skladateljice i pijanistice Katarine Ranković. Za adaptaciju, režiju i scenografiju zaslužan je izvođački tim predstave.
Dinamičnosti i poetičnosti u predstavi nije nedostajalo, kao ni neočekivanih obrata, rafiniranog humora i pokreta. Glazba je nosila ravnopravnu ulogu s iznimnim izvođačima, što je omogućilo da predstava ostavi poseban trag na publiku.

Nakon predstave organizatori su, uz pomoć Vina Prelac, Paške sirane te Rota, organizirali druženje u kojem su svi okupljeni mogli uživati u vrhunskom vinu te odličnom paškom siru.

U nastavku festivala publiku očekuju još tri koncerta. Prvi je već 8. kolovoza u crkvi sv. Frane gdje će nastupiti sjajni albansko-francuski violončelist Vlorent Xhafaj koji će izvesti dvije Bachove suite. Zatim 12. kolovoza po prvi put na PagArtfestivalu nastupit će naši proslavljeni glazbenici-Ljerka Očić i Branko Mihanović, s programom Musica affetuosa, te 17. kolovoza mladi gitarist Luka Lovreković svirat će na publici najdražoj lokaciji, u Starom Gradu Pagu.

 

Lucija Paunović