PagArtFestival svoje će 24. izdanje započeti tradicionalnim recitalom "klavirskog talenta iz kategorije velikana"- Lovre Pogorelića danas, 1. kolovoza u crkvi Sv. Frane u Gradu Pagu.

Lovro Pogorelić, koji je i utemeljitelj te umjetnički voditelj festivala, za publiku PagArtFestivala je pripremio Transcendentalne etide F. Liszta koje se rijetko izvode u Hrvatskoj, ali i u svijetu, te predstavljaju vrh pijanističke literature. Koncertira redovito već od svoje sedamnaeste godine, svojim pijanističkim kreacijama oduševljava publiku širom svijeta te publika PagArtFestivala zasigurno neće ostati ravnodušna ni na ovogodišnjem otvorenju.

PagArtFestival, kao jedina umjetnička manifestacija na području Grada Paga, ove godine, uz koncert Lovre Pogorelića, donosi još tri koncerta te jednu predstavu.
Naziv ovogodišnjeg PagArtFestivala je Muzika i priča, a upravo ta "priča" odnosi se na predstavu Iluzije Ivana Viripajeva koju će izvesti dvoje mladih glumaca Ana Pogorelić i Teodor Vinčić uz originalnu klavirsku izvedbu Katarine Ranković, u atriju Kneževog dvora 3. kolovoza.

8. kolovoza publika će imati priliku uživati u jednom od rijetko izvođenih programa- dvije suite za violončelo solo J. S. Bacha te izbor iz 12 Capriccia za violončelo solo R. Matza koje će izvesti sjajni albansko-francuski violončelist Vlorent Xhafaj. Zatim 12. kolovoza slijedi koncert u crkvi Marijinog uznesenja (paškoj Katedrali) gdje će orguljašica Ljerka Očić i oboist Branko Mihanović izvesti program Musica affettuosa.

Za sami kraj, kao i svake godine, PagArtFestival predstavlja mladog glazbenika, a ove godine je to gitarist Luka Lovreković koji će 17. 8. održati koncert u Starom Gradu Pagu.