Ponos, radost, zadovoljstvo, oduševljenje, ushićenje... sve su to osjećaji koji su vladali na Forumu nakon povijesne izvedbe Petra Pana na otvaranju Glazbenih večeri su sv. Donatu.

Kazalište lutaka je na najljepši mogući način za svoj 70. rođendan pokazalo ne samo zadarskoj već i nacionalnoj razini što je sve u stanju napraviti. Uz idejnog začetnika Juricu Šošu, umjetničkog ravnatelja Večeri, ogromne zasluge za to ima ravnateljica Kazališta lutaka, Iris Pavić Tumpa koja je strepila sve do pljeska najvećeg otvorenog gledališta u Zadru.

Ona je izabrala i redatelja Roberta Boškovića koji je bio alfa i omega cijelog projekta. Njih dvoje su mogli odahnuti i sigurno znaju i već planiraju kako će nastaviti život Petru Panu. U toj ulozi se pojavio najmlađi član ansambla Kazališta lutaka Lino Brozić. On se itekako pripremao za tu ulogu i s akrobatskim vještinama sjajno je odigrao.

Ponosni su bili roditelji 10 plesačica iz GŠ Blagoje Bersa kao i njihova ravnateljica Branka Višić Karavida koja je od početka sudjelovala u organizaciji i pratila probe koje je umješno vodila koreografkinja Milica Cerović. Iz Beograda je stigla i skupina profesionalnih baletana kojima je nastup na Forumu bio jedinstven doživljaj.

Glazba Petra Pana, baleta kojeg je napisao Bruno Bjelinski prije više od 50 godina odjekivala je Forumom. Orkestrom HRT-a dirigirao je njegov sin Alen Bjelinski.
Najveća čarolija te glazbe i izvedbe na pozornici događala je na inače autentičnoj scenografiji sv. Donata. Na njemu se oslikavao svjetlosni efekt priče o Petru Panu.
Televizijski prijenos zadarskog Petra Pana bio je izvrstan, ocijenio je to arhitekt Ante Uglešić koji nakon 30 godina, prvi put nije mogao doći na otvaranje Glazbenih večeri u sv. Donatu.

Umjetnički doseg nikad viđene zadarske produkcije nije visinom pratio protokol. Šteta što publika nije ni u jednom trenutku čula tko su izvođači, a dio publike nije mogao vidjeti izvedbu na pozornici koja je bila niska. Ali to neka ostane „fusnota" organizatorima koju su nam prenijeli dobronamjerni poznavatelji organizacije kulturnih događanja.