Organizatori Festival Summer Arta ističu da je riječ o spoju kulture i turizma. Cilj je bio svakog posjetioca ili prolaznog turistu uključiti u samu izložbu kroz kreativne radionice za djecu i odrasle. Projekt se sastoji od 5 kreativaca koji su iz različitih područja kreativne industrije. Sama lokacija Lavander Lounge Bara na kojoj se održavala izložba je otvorenog tipa i mogli su doći i sudjelovati svi koji žele.

U sklopu projekta CCI4TOURISM Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA objavila je javni poziv "Hibridizacija turizma i sektora kulturne i kreativne industrije (KKI)" gdje je project Summer Art prepoznat kao projektni prijedlog kojeg vrijedi podržati.

Sudionici projekta Summer Art su: Melaniji Bartulović, Diani Zrilić, Danko i Željka Wylupek, Mariji Šaja Fantina, Klara Ivanović.
Teme radionica na festivalu su bile :
Quelling - Melanija Bartulović
Tiffani tehnika i Murano staklo - Danko i Željka Wylupek
Slikarska tehnika akvarela u primjeni grafičkog dizajna - Klara Ivanović, Fosca

Nakon Festivala radionice za djecu i odrasle će se nastaviti kroz cijelu sezonu svake subote od 10.00 -11.00 sati. u Lavender Lounge Baru u Biogradu na moru. Program vodi mag.ing.des.text. Klara Ivanović. S obzirom na dugogodišnji rad u kreativnom sektoru u području grafike, dizajna površina, tekstila i mode, radionice će biti raznolike te će obuhvatiti slikarsku tehniku akvarela i njihovu primjenu u grafičkom dizajnu. Radionice su besplatne i mogu sudjelovati svi koji žele.