Preksinoć su počele probe za najveću zadarsku produkciju kojem će u srijedu biti otvoreno 62. Glazbene večeri u sv. Donatu kad će „poletjeti" Petar Pan.

 Pripreme na tom glazbeno - lutkarski spektaklu s elementima baleta za koji je Bruno Bjelinski počele su još u travnju, a probe se generiraju pod palicom redatelja Roberta Boškovića do ranih jutarnjih sati na Forum.

- Takvo što se u Zadru, a bome ni u Hrvatskoj nije nikada spremalo, ustvrdila je Iris Pavić Tumpa ravnateljica Kazališta lutaka koje slavi 70 godina na ekskluzivan način. Ideju je dao Jurica Šoša, ravnatelj Glazbenih večeri, koji prema njenim riječima, nije bio svjestan što je izgovorio.

Lutkarsku predstavu izvest će 11 glumaca ansambla Kazališta lutaka, a lutke i scenografija bit će posebni. Na njima već tri mjeseca radi i oblači ih Patricio Alejandro Agüero Mariño iz Venezuele.

- On živi i radi kod nas. Sjajan umjetnik i divna osoba, pohvalila ga je ravnateljica KL, ilustrirajući njegov rad dimenzijama lutaka. Samo krokodil bit će širok sedam metara, a lutka Petra Pana visoka je 4.5 metra bez broda koji će također biti na pozornici.

Ona je zbog troškova smanjena na 16 puta 14 metara, a na njoj će svirati orkestar, igrati se lutkarsks predstava i plesati se balet

Radi se o ogromnoj produkciji koja će jako puno koštati ali svi su uvjereni i vrijediti umjetničkog dosega kojeg će prenositi Hrvatska televizija uživo. U toj mega produkciji od 150 ljudi (Kazalište lutaka, orkestara HRT-a od 80 ljudi, plesači iz Glazbene škole Blagoje Bersa te veliki autorski tim uz Koncertni ured koji je domaćin) tehnički dio je sada najvažniji.
Na Forumu se stvara velika i nadasve zahtjevna predstava, a ljetne noći su vrele.