Nakon zapaženog romana prvijenca Specijalna potreba, romana godine po izboru VBZ-a, Lada Vukić objavila je roman Dobro mjesto za umiranje, koji je predstavljen u Kneževoj palači. Večer je moderirao njezin kolega iz udruge ZaPis, knjižničar i pisac Robert Nezirović.

- Nagrade su važne i dobre. Kada si anonimac i amater, nagrada je nešto važno, može ti dati priliku i motivaciju, stvara od tebe vidljivog autora. Pisce često nešto toliko zaokupi, kao mene ta tema srednje Dalmacije, otoka, mrtvila koje vlada u zimskim mjesecima, kako je sve to skupa jako tužno i slika nebrige države i društva samog, kazala je Vukić.

Otočka Monica Belucci s lutkom, patuljak, svećenik, filmska ekipa, novopečeni bogataši. Vrtlog motiva koji je Zadranka Lada Vukić povezala u romanu Dobro mjesto za umiranje izuzetna je književna poslastica.

Roman čini 15 poglavlja - svako je priča nekog drugog lika. Vukić je uspješna kratkopričašica (radove objavila na nekoliko regionalnih portala i Večernjakovoj priči).
- Kratka priča je nešto drugo. Ona mora imati SVE. Roman trpi viškove. Kod kratke priče sve mora biti na svome mjestu, naglasila je Vukić koja danas ipak više uživa u čitaju ali i pisanju romana.

U nastavku večeri bilo je još riječi i o motivima u romanu, likovima mediteranskog podneblja prema kojima društvo nije ravnodušno, ali ni blagonaklono, te kako je autorica pronašla inspiraciju i u knjizi Petra Krelje Ispod crte, kako bi doznala više o snimanju filmova...

- Kad čitam knjigu, u glavi snimam film, kazala je Lada Vukić, Njezin roman zaista je skriveno  "filmsko blago" koje korenspondira s Fellinijevskim izrazom.
Lada Vukić nedavno je u Večernjem listu objavila priču Noć u Aleksandriji.