U organizaciji Narodnog muzeja Zadar, 26. i 27. svibnja 2022., u vremenu od 19 do 21 sat, održava se na Trgu Petra Zoranića Smotra folklora Zadarske županije. Pokrovitelji su: Ministarstvo kulture, Zadarska županija, Turistička zajednica grada Zadra i Hrvatsko društvo skladatelja.

Nastupaju kulturno umjetnička društva iz dinarskog i jadranskog dijela Zadarske županije, a kao gosti na Smotri folklora nastupa i KUD DRIMKOL iz Vevčana, Sjeverna Makedonija. KUD-ovi se u vremenu od 18 do 18:30 sati okupljaju kod Gospe od zdravlja odakle u 18:30 kreće povorka do Trga Petra Zoranića gdje u 19 sati počinje program. Smotru prati stručno povjerenstvo u sastavu: za glazbeno plesni izričaj: dr.sc. Ivo Brkić, etnomuzikolog i etnokoreolog iz Zadra i dr.sc. Katica Burić Ćenan, muzikologinja s Odjela za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru te za nošnju dr.sc. Jasenka Lulić Štorić, etnologinja iz Zadra.

U subotu, 28. svibnja 2022. u vremenu od 9:30 do 11:30 na Narodnom trgu ispred Gradske lože nastupa KUD Vevčani iz Sjeverne Makedonije.